Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Sukuseura Sääski Ry

Komiasti Kärsämäeltä maailmalle...Uutisia

1.1.2020

Vuoden 2020 Sääski Golf Invitational kilpailu järjestetään Vierumäellä (classic kenttä) 8.8.2020. Lisätietoja kilpailusta julkaistaan lähempänä kisa-ajankohtaa. 

 

10.8.2019

Sukuseuramme vuosittainen Golf mestaruuskilpailut on vuoden 2019 osalta pidetty. Tulokset löytyvät uutiset osiosta.

 

23.5.2019

Amerikan sukujuhlista on laadittu kuvakollaasi. Pääset tutustumaan kertomukseen uutiset osiossa.

 

 

Toimintasuunnitelma vuosille 2019 - 2021

Yleistä

Seura on perustettu kesällä 2011. Monellakin suunnalla käynnissä oleva sukututkimus on osoittanut, että suku ja sen haarat ovat levinneet laajasti Suomeen ja myös ulkomaille, esimerkiksi Ruotsiin ja
Yhdysvaltoihin.

Sukuseuran tarkoituksena on selvittää Sääskinen I -tilalta Kärsämäestä 1500-luvulla lähteneen Sääsken suvun ja sen sivuhaarojen vaiheita ja historiaa, vaalia suvun/sukujen perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun/sukujen jäsenten keskuudessa, sekä tehdä sukuseura- ja sukututkimustyötä tunnetuksi ja muutenkin edistää kotiseututyötä (seuran säännöt 2§).

Tarkoituksensa toteuttamiseksi sukuseura järjestää mahdollisuuksiensa mukaan sukukokouksia, sukupäiviä, retkiä ja muita niihin verrattavia tilaisuuksia, tukee sukua/sukuja koskevaa tutkimustoimintaa, kerää jaarkistoi sukua/sukuja koskevaa tietoutta sekä jakaa tutkimus- ja perinnetietoa, sekä harjoittaa seuran tarkoituksen toteutumista edistävää julkaisutoimintaa.

Pyrimme myös jakamaan olemassa olevaa tietoa ja antamaan neuvoja tietojen löytämisessä niitä
tarvitseville.

 

Toimintakausi 2019 - 2021

Toimintakauden onnistuminen perustuu jäsenistön määrän lisäämiselle. Tällä hetkellä jäsenistön määrä näyttää olevan laskussa. Tulevan hallituksen tulee suunnitella toimenpiteitä, joilla saadaan sukuseuraan lisää maksavia jäseniä. Lisäksi voidaan selvittää ne syyt, miksi ex-jäsenet eivät ole enää mukana seuran toiminnassa. Seuran talous perustuu jäsenmaksuille. Hallitus esittää jäsenmaksun pitämistä ennallaan – 20 euroa/vuosi.

Seuraavalla toimintakaudella jatketaan edelleen hyvin edennyttä sukututkimustyötä sekä sukututkimukseen liittyvien teemapäivien pitämistä. Päivien ohjelma koostuu asiantuntijaluennoista, arkistovierailuista ja seminaarityöskentelystä. Tapahtumia suunnitellaan yhdessä hallituksen ja sukututkimustoimikunnan kanssa. Tavoitteena on saada sukuseuran aktiivisia sukututkijoita keskustelemaan ja suunnittelemaan sukukirjan tekemistä. Sukututkimusohjelmamme antaa tähän hyvän pohjan.

Sukututkimustoimikunnan perustaminen ja sen kokoontuminen määräajoin on yksi tavoite. Sukuseura on teettänyt Tapani Olavinpoika Sääsken (1679-1750) kahdesta suorasta isälinjan jälkeläisestä DNA-testit. Varojen puitteissa olisi hyvä teettää heistä suurempi markkeritutkimus, jolloin suvun ulkopuolinen tutkija selvittäisi Sääski-suvun vaiheita 1500- ja 1600-luvuilta. Sukututkimustoimintaan pyritään saamaan mukaan myös uusia asiasta kiinnostuneita jäseniä.

Varsinainen sukukokous ja sukujuhla järjestetään seuraavan kerran vuonna 2021. Tuolloin vietetään sukuseuramme 10-vuotisjuhlaa. Tähän juhlaan voisimme kutsua mukaan myös uusia löydettyjä Amerikan sukulaisiamme. Jos näin päätetään tehdä, on juhlan suunnittelu aloitettava riittävän ajoissa. Voisimme tiedustella jäseniltämme mielipiteitä sopivasta juhlapaikasta sekä halukkuutta osallistua juhlajärjestelyihin.

Tiedottamisen kohdalla sukuseuran kotisivut ovat ratkaisevassa roolissa, joten seuran kotisivujen päivittämiseen kiinnitetään jatkossa enemmän huomiota. Jäsenpostia (sähköpostitse, tarvittaessa kirjeitse) lähetetään edelleen tarpeen mukaan.

 

Muut toiminnot

Yhdistyksen jäsenistön keskuudessa on virinnyt spontaanisti golf-harrastus. Vuosittaiset golfin
mestaruuskilpailut kannattaa pitää edelleen ohjelmassa. Golf-kilpailuun pyritään kartoittamaan lisää
kisailijoita suvun jäsenistä ja heidän perheistään. Hallitus harkitsee, voidaanko tapahtumaa tukea
esimerkiksi palkintojen osalta.