Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Sukuseura Sääski Ry

Komiasti Kärsämäeltä maailmalle...Uutisia

16.9.2023

Sukuseuran hallitus onnitteli 90 vuotta täyttänyttä perustajajäsentään Olavi Sääskeä.

Lisätietoja Uutiset- osiossa.

 

4.8.2023

Golf kisojen yhteydessä muistettiin 90 vuotta täyttänyttä kunniapuheenjohtaja Paavo Sääskeä.

Lisätietoja Uutiset- osiossa.

 

4.8.2023

Vuoden 2023 suvun golf kisat pidettiin Naantalin Aurinko golfissa.

Lisätietoja Uutiset- osiossa.

 

18.4.2023

Sukututkija Ari Kolehmaisen "Sääski suvun alkuvaiheet" tutkimus on valmis ja julkaistu.

Lisätietoja Uutiset- osiossa.

 

23.7.2022

Sukujuhlat alkamassa. Uutisosioon julkaistaan kuvia tapahtumasta. Kuviin pääset klikkamalla TÄSTÄ.

 

23.7.2022

Sääski-golf pelattiin Oulussa Virpiniemen hienolla golf-kentällä.

Lisätietoja Uutiset- osiossa.

 

 

6.3.2022

Kutsu kesällä pidettävään sukujuhlaan on julkaistu Sukujuhlat-23.7.2022 sivuilla.

 

6.3.2022

Sukuseuran hallitus vieraili taiteilija Juha Sääsken juhla-taidenäyttelyssä.  Lisätietoja Uutiset- osiossa.

 

2.12.2021

Sukujuhlat pidetään tulevana kesänä 23.7.2022 Oulun Yli-Iin Kierikkikeskuksessa. Lisätietoja Uutiset- osiossa.

 

2.12.2021

Sukuseuran varsinainen syyskokous pidettiin 2.10.2021 etäkokouksena.  Lisätietoja Uutiset- osiossa.

 

2.9.2021

Sääski-Golf 2021 pelattiin 24.7.2021 Aulanko-Golfin 18 r Eversti- kentällä- Lisätietoja Uutiset- osiossa.

 

4.10.2020

Vuoden 2020 Sääski Golf Invitational kilpailu järjestettiin Vierumäellä (classic kenttä) 8.8.2020. Tulokset löytyvät uutiset osiosta.

 

 

 

Toimintasuunnitelma vuosille 2021 - 2023

 

Yleistä

Seura on perustettu kesällä 2011. Monellakin suunnalla käynnissä oleva sukututkimus on osoittanut, että suku ja sen haarat ovat levinneet laajasti Suomeen ja myös ulkomaille, esimerkiksi Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin.

Sukuseuran tarkoituksena on selvittää Sääskinen I -tilalta Kärsämäestä 1500-luvulla lähteneen Sääsken suvun ja sen sivuhaarojen vaiheita ja historiaa, vaalia suvun/sukujen perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun/sukujen jäsenten keskuudessa, sekä tehdä sukuseura- ja sukututkimustyötä tunnetuksi ja muutenkin edistää kotiseututyötä (seuran säännöt 2§).

Tarkoituksensa toteuttamiseksi sukuseura järjestää mahdollisuuksiensa mukaan sukukokouksia, sukupäiviä, retkiä ja muita niihin verrattavia tilaisuuksia, tukee sukua/sukuja koskevaa tutkimustoimintaa, kerää ja arkistoi sukua/sukuja koskevaa tietoutta sekä jakaa tutkimus- ja perinnetietoa, sekä harjoittaa seuran tarkoituksen toteutumista edistävää julkaisutoimintaa.

Pyrimme myös jakamaan olemassa olevaa tietoa ja antamaan neuvoja tietojen löytämisessä muille niitä tarvitseville.

 

Toimintakausi 2021 - 2023

Toimintakauden onnistuminen perustuu jäsenistön määrän lisäämiselle sekä jäsenistön aktiivisuudelle. Jäsenistön määrä näyttää olevan laskussa. Tulevan hallituksen tulee myös jäsenistön toivomuksia kuunnellen suunnitella toimenpiteitä, joilla saadaan sukuseuraan lisää maksavia jäseniä. Valitettavasti covid-19-pandemia on vaikuttanut myös siihen, että hallitus ei ole voinut järjestää vuosien 2020 ja 2021 aikana esimerkiksi sukututkimustapahtumia siten, kun oli alkuperäinen tavoite. Tämä puute tulee korjata tulevana toimintakautena. Seuran talous perustuu jäsenmaksuille. Hallitus esittää jäsenmaksun pitämistä ennallaan – 20 euroa/vuosi.

Seuraavalla toimintakaudella jatketaan edelleen hyvin edennyttä sukututkimustyötä sekä käynnistetään uudelleen sukututkimukseen liittyvien teemapäivien pitämistä. Päivien ohjelma koostuu asiantuntijaluennoista, arkistovierailuista ja seminaarityöskentelystä. Sukututkimustoimikunnan perustaminen ja sen kokoontuminen määräajoin on yksi tärkeä tavoite. Anne Ojakoski on yhteydessä sukututkimusta tekeviin jäseniin. Sukututkimukseen liittyviä tapahtumia suunnitellaan yhdessä hallituksen ja sukututkimustoimikunnan kanssa. Tavoitteena on saada sukuseuran aktiivisia sukututkijoita keskustelemaan ja suunnittelemaan myös sukukirjan tekemistä. Sukututkimusohjelmamme antaa tähän hyvän pohjan. Tällä hetkellä Sääskien sukuohjelmassa on yli 47 000 Sääski-sukuun liittyvää henkilöä. Sukututkimustoimintaan pyritään saamaan mukaan myös uusia asiasta kiinnostuneita jäseniä.

Sukuseura on teettänyt Tapani Olavinpoika Sääsken (1679-1750) kahdesta suorasta isälinjan jälkeläisestä DNA-testit. Hallitus on tilannut sukututkija Ari Kolehmaiselta sukututkimuksen, jossa hän selvittää kirjallisista lähteistä Sääski-suvun vaiheita 1500- ja 1600-luvuilta.

Vuodelle 2021 suunniteltua sukujuhlaa ei voitu järjestää Oulun Nallikarissa heinäkuussa 2021 koronatilanteen takia. Sukujuhla siirtyi vuodella, joten se pidetään lauantaina 23.7.2022 Oulussa, jolloin vietetään myös sukuseuramme 10-vuotisjuhlaa. Juhlaan kutsutaan myös uusia löydettyjä Amerikan sukulaisiamme sekä sukulaisia Ruotsista. Suvun jäseniltä toivotaan ideoita juhlan tapahtumiksi sekä osallistumista juhlajärjestelyihin.

Tiedottamisen kohdalla sukuseuran kotisivut ovat merkittävässä roolissa, joten seuran kotisivujen päivittämiseen kiinnitetään edelleen enemmän huomiota. Jäsenpostia (sähköpostitse, tarvittaessa kirjeitse) lähetetään aina tarpeen mukaan.

 

Muut toiminnot

Yhdistyksen golfia harrastavan jäsenistön keskuudessa on virinnyt spontaanisti yhteisen golf-kilpailun järjestäminen. Vuosittaiset golfin mestaruuskilpailut, Sääski Golf Invitational, kannattaa pitää edelleen ohjelmassa. Kisailemaan on saatu vähitellen lisää myös muita sukumme golf-harrastajia ns. vanhan kaartin lisäksi. Sääski-golffareita pyritään kartoittamaan edelleen lisää suvun jäsenistä ja heidän perheistään. Hallitus harkitsee, voidaanko tapahtumaa tukea esimerkiksi palkintojen osalta. Muunkin harrastustoiminnan ympärille voisi kehittää vastaavaa luontevaa yhteistä tekemistä suvun jäsenten kesken.